Bu basit garnitürün büyüsü, bir şişe limonlu ve biberli baharat karışımından geliyor. Keskin, biberli tadı kabakla o kadar şaşırtıcı derecede iyi gider ki, kendinizi bu yemeğe kaptırabilirsiniz. Lezzet seviyesi çok yüksek olan bu garnitürün tarifine gelince;
Limonlu ve Biberli Kabak Tarifi
Her mevsim sofranızda bir garnitür olarak tüketebilirsiniz.
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 10 dakika
Toplam Süre: 20 dk
Porsiyon:
4
İÇERİKLER
1,3 kg. kabak
1/2 yemek kaşığı limon biber baharat
1 yemek kaşığı zeytinyağı
TALİMATLAR
Kabağı yarım daire şeklinde, yaklaşık 2 cm kalınlığında kesin.
Kabağı geniş bir kaseye koyun ve üzerine limon ve biberini serpin. Kabağı baharatla kaplamak için karıştırın.
Orta-yüksek bir tavayı ısıtın. Tava çok ısındığında, zeytinyağının yarısını ekleyin ve tavanın yüzeyini kaplamak için karıştırın. Baharatlı kabağın yarısını ekleyin ve yaklaşık beş dakika veya kabağın dışı iyice kızarana kadar soteleyin (sık sık karıştırın).
Pişen kabakları bir kaseye veya servis tabağına alın, kalan zeytinyağı ve kabağı ekleyin ve aynı şekilde pişirin.
Hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder