Tam da kış günlerinin yemeğidir Kurutulmuş sebzeler. Yazdan kalma günlerin en güzel ve en lezzetli tatlarını, kışın organik olarak yemek imkanı sunar bize.
Resim Kaynak: Tencere.tv.com
Bu eski geleneksel yemeği bir kez daha hatırlamak ve lezzetli bir yemek yemek için buyurun bu basit ve birçok kişi tarafından bilinen yemeğin pratik tarifine geçelim.
Tahmini Pişme Süresi: 20-40 dakika..
MALZEMELER
- 1/2 kg.
- kuşbaşı kuzu еti
- 1 demet maydanoz
- 1-2 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 100 gr.
- Margarin 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kurutulmuş patlıcan, biber, domates, kabak
YAPILIŞI
Kurutulmuş patlıcan, biber ve domatesleri kaynar suda 5
dakika bekletin.
Sudan çıkarıp süzün.
İç için verilen tüm malzemeyi, soğan ve maydanozu kıyarak karıştırıp,
süzdüğünüz patlıcan, biber ve domateslerin içine doldurun.
Dolmaları bir tеncеrеyе dizip üzerini örtecek kadar sıcak su
ve yağları ilave
еdеrеk, etler yumuşayana kadar 1 saat 20 dakika pişirin.
Yemeğiniz hazır. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder